ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

"Livada Moldovei" îndeamnă pomicultorii să acceseze bani de la stat pentru eficientizarea afacerilor

12:11 | 28.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Proiectul Livada Moldovei a îndemnat astăzi pomicultorii din ţară să acceseze fonduri pentru renovarea şi reabilitarea livezilor, transmite MOLDPRES.

„Dețineți o plantație neproductivă de mere, cais, prun, cireș, vișin etc. și doriți să o defrişaţi pentru a planta o livadă cu soiuri performante, dotată cu sistem de irigare, plase antigrindină? Puteți avea banii prin intermediul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare”, notează sursa citată.

Potrivit proiectului, sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor. În cadrul proiectului, valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de cinci mii de euro. Termenul de creditare este de maxim zece ani cu o perioadă de grație de până la patru ani.

Finanțatorul proiectului este Banca Europeană de Investiții (BEI). Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI are o valoare de 120 de milioane de euro. 

img23009623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!