ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la 1 ianuarie 2024, salariile cadrelor didactice ar urma să crească cu 15 %

13:17 | 29.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15 %. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES.

Astfel, valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2000 la 2300 de lei.

MEC a precizat că majorările salariale pentru profesori sunt mai mari decât cele propuse pentru alte categorii de angajați. 

Potrivit sursei citate, în luna octombrie 2023, Guvernul a reușit să identifice resursele necesare pentru plata unică de cinci mii de lei pentru toate cadrele didactice și trei mii de lei pentru personalul non-didactic, plăți care sunt în curs de achitare. Numărul total al beneficiarilor se ridică la 102 mii de persoane, în acest scop fiind alocate 450 milioane de lei (22,5 mln de euro). 

Totodată, în ultimele luni, ministerul a alocat circa 10 milioane de lei pentru formarea și recalificarea cadrelor didactice. 

img23009676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!