ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BERD va acorda Republicii Moldova un împrumut de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor

12:46 | 06.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) vor semna un Acord de împrumut pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”. Acordul prevede contractarea unui împrumut în valoare totală de 150 de milioane de euro. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES. 

Suma acordată de BERD reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, cealaltă parte a sumei fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

Din contul banilor oferiți, va fi reabilitat și modernizat drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la patru benzi de circulație, cu o lungime estimativă de șapte km. De asemenea, vor fi reabilitați aproximativ 85 km din drumul M1, frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că aceste tronsoane au o importanță națională și strategică atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru îmbunătățirea conectivității Republicii Moldova cu Ucraina și Uniunea Europeană.

img23009900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!