ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 720 de edili au confirmat prezența la Forumul primarilor din 9 decembrie

14:00 | 06.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 725 de edili au confirmat deja prezența la Forumul primarilor, eveniment care urmează a fi organizat sâmbătă, 9 decembrie, sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Informațiile au fost prezentate astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

„La acest forum au fost invitați toți primarii, fără excepții. Edilii sunt îndemnați să vină indiferent de apartenența lor politică. Forumul va fi organizat pentru toți primarii din țara noastră, care sunt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu procesul de integrare europeană”, a punctat Daniel Vodă.

Potrivit sursei citate, 725 de primari au confirmat deja participarea la Forum, din numărul total de 895 de primari aleși sau realeși din Republica Moldova. „Deci majoritatea primarilor deja au dat curs invitației la eveniment”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Daniel Vodă a adăugat că programul Forumului include și două sesiuni de discuții cu reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, societății civile și alți actori interesați și va oferi o oportunitate de a vorbi despre viitorul localităților din țara noastră. 

Pe 9 decembrie, va fi organizat un eveniment pentru toți primarii aleși, care sunt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu integrarea europeană. Forumul este organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La începutul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Dorin Recean a îndemnat toți primarii, „indiferent de culoarea politică”, să participe la eveniment. 

img23009907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!