ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dimensiunea camioanelor va fi măsurată și cântărită în mișcare cu ajutorul unei platforme digitale

15:28 | 06.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Dimensiunea vehiculelor care circulă pe drumurile publice naționale va fi măsurată și cântărită în mișcare cu ajutorul unei platforme digitale. Instituirea noului Sistem informațional a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite MOLDPRES.

Astfel, procesul de cântărire a sarcinii pe osie și preselecție a vehiculelor ce depășesc limitele de sarcină admisibile va fi automatizat. Sistemul va efectua măsurători pe tot parcursul anului și va acoperi cel puțin 95% din totalul fluxului de camioane care circulă pe drumurile publice.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că implementarea sistemului va asigura prevenirea deteriorării drumurilor publice naționale din cauza depășirilor de greutate a camioanelor și va contribui la majorarea duratei de exploatare a drumurilor și la reducerea cheltuielilor de întreținere și de reparație curentă a acestora.

De asemenea, sistemul va asigura controlul accesului la date și securizarea informațiilor colectate ale utilizatorilor. Prin această măsură, autoritățile își propun îmbunătățirea calității serviciilor publice și creșterea eficienței utilizării mijloacelor Fondului rutier în scopul administrării și întreținerii drumurilor publice.

img23009913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!