ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia va ajuta cu fertilizanți agricultorii moldoveni

15:40 | 06.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Fermierii moldoveni vor fi ajutați de Japonia. Un Acord de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” a fost semnat astăzi al Chișinău, comunică MOLDPRES.

Documentul care prevede un suport nerambursabil sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane de euro a fost semnat de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit partenerilor niponi pentru suportul acordat țării noastre.

„Acordul semnat astăzi demonstrează încă o dată sprijinul oferit de Japonia pentru dezvoltarea țării noastre pentru atenuarea impactului negativ provocat de situația din Ucraina și întărește capacitatea sectorului nostru agricol, al fermierilor noștri de a continua să se dezvolte, să se modernizeze”, a opinat ministrul.

Diplomatul nipon, Yamada Yoichiro, a reiterat suportul țării sale pentru Republica Moldova.

Proiectul „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. 

img23009916

img23009916

img23009916

img23009916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!