ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, a susținut o lecție publică la Academia Ștefan cel Mare

11:09 | 07.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Profesorul, doctorul în drept și ex-Procurorul General al României, Augustin Lazăr și lectorul universitar, Manole Decebal Bogdan, doctor în drept la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au susținut o lecție publică pentru studenții Academiei Ștefan cel Mare, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, profesorul Augustin Lazăr a abordat subiectul „Structuri judiciare și instrumente juridice de apărare a patrimoniului cultural”, oferind o perspectivă amplă asupra importanței protejării moștenirii culturale. Studenților le-a fost prezentat un film documentar care dezvăluie povestea furtului brățărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani, punând accentul pe investigația care a durat mai bine de zece ani și fiind desfășurată pe două continente: Europa și America de Nord. Investigația a fost coordonată de Augustin Lazăr, pe atunci, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, Alba Iulia.

În paralel, Manole Decebal Bogdan a adus în discuție provocările moderne ale utilizării tehnologiilor digitale la scară largă. În prezentarea sa, intitulată „Potențialele riscuri asupra societății, economiei și administrației prin utilizarea la scară largă a tehnologiilor digitale”, lectorul universitar a analizat implicațiile profunde ale avansului tehnologic asupra diverselor aspecte ale vieții contemporane, evidențiind atât avantajele, cât și riscurile asociate.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru studenți de a analiza teme de actualitate din domeniul juridic și tehnologic, sub îndrumarea celor doi experți recunoscuți în domeniu.

img23009936

img23009936

img23009936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!