ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termoelectrica a solicitat ANRE reducerea cu 15 la sută a tarifului la energia termică

10:32 | 08.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Termoelectrica a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică reducerea cu 15 la sută a tarifului pentru anul 2024 la energia termică livrată consumatorilor din municipiul Chișinău și cu 8 la sută a prețului pentru energia electrică. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul interimar al întreprinderii, Iurie Razlovan, transmite MOLDPRES.

Șeful de la ANRE a precizat că solicitarea a fost făcută „ținând cont de noile reguli cu privire la metodologia de calcul a tarifelor și prețurilor aprobată de ANRE în luna octombrie curent și luând în calcul diminuarea prețului mediu ponderat al gazelor naturale prognozat pentru anul 2024 comparativ cu prețul gazelor naturale inclus în tariful existent”. „Deja am depus solicitarea la ANRE. Tariful solicitat este de 2783 de lei pentru o gigacalorie în cazul energiei termice și 365 bani pentru un kWh la energia electrică. Urmează ca ANRE să examineze informațiile prezentate și să ia o decizie”, a specificat directorul Termoelectrica.

În prezent, tariful la energia termică achitat de consumatorii din capitală este de 3267 de lei pentru o gigacalorie. Acesta a fost stabilit în luna iunie curent, atunci când prețul a scăzut cu 310 lei pentru o gigacalorie. 

 

img23009985

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!