ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va acorda țării noastre 14,8 mln de euro pentru finanțarea unor proiecte pentru tineri

09:52 | 11.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Germania va acorda un grant țării noastre în valoare de 14,8 milioane de euro pentru implementarea unor proiecte în domeniul eficienței energetice, al formării profesionale a tinerilor și al administrației publice, comunică MOLDPRES.

Astăzi membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui tratat cu Guvernul Germaniei.

Astfel, 3,8 milioane de euro vor fi oferite pentru promovarea angajabilității tinerilor, prin organizarea unor programe de formare profesională, orientate spre practică în sectoarele economiei cu o cerere mare de forță de muncă de calitate, inclusiv în sectorul energetic. Programul va fi implementat în perioada 2024-2026, iar beneficiari vor fi tinerii de până la 35 de ani, atât din Republica Moldova, cât și din Ucraina.

Pentru eficiența energetică și energia regenerabilă va fi oferit un grant de 5 milioane de euro. Susținerea financiară nerambursabilă va fi utilizată pentru dezvoltarea planurilor regionale de eficiență energetică și energie regenerabilă, precum și pentru organizarea activităților de diseminare a bunelor practici în acest domeniu la nivel municipal. Proiectul va fi implementat în perioada noiembrie 2023 - octombrie 2026.

Un alt grant de 6 milioane de euro este destinat pentru a dezvolta atractivitatea și eficiența administrației publice din Republica Moldova.

img23010041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!