ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La spitalul din Cimișlia a fost inaugurată o stație de producere a oxigenului

14:52 | 19.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. La Spitalul raional din Cimișlia a fost inaugurată astăzi o stație de producere a oxigenului medical. Stația, în valoare totală de circa 1,8 milioane de lei va produce într-o oră 16 metri cubi de oxigen, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul implementării Componentei ,,Sănătate” a Proiectului ,,Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii”, finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, au fost achiziționate, în total, 35 de stații de producere a oxigenului medical, destinate instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești din țară, care au fost deja livrate și majoritatea instalate.

Stațiile vor fi utilizate pentru a produce oxigen în mod continuu, pentru a satisface necesitățile pacienților cu probleme respiratorii și alte afecțiuni medicale. Aceste dispozitive sunt esențiale în tratamentul pacienților care au dificultăți în a obține suficient oxigen. Totodată, asigurarea instituțiilor medicale cu stații de producere a oxigenului va elimina practica anterioară de utilizare periculoasă a buteliilor, asigurând o securitate înaltă atât a pacienților, cât și a personalului medical.

Valoarea totală a stațiilor de producere a oxigenului medical este de circa 58,7 milioane de lei.

img23010305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!