ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională va avea un sistem de supraveghere aeriană

14:03 | 20.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Armata Națională va avea un sistem de supraveghere aeriană. Radarul a fost achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul companiei franceze „THALES” și a ajuns recent la Chișinău, pe cale aeriană, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, sistemul respectiv este vital pentru consolidarea capacităților din domeniul apărării antiaeriene ale Republicii Moldova.

„În contextul actual de securitate, siguranța cetățenilor noștri este o prioritate. Ultimele incidente de încălcare a spațiului aerian al țării noastre au readus în vizorul autorităților necesitatea stringentă de consolidare a capacităților de apărare ale Republicii Moldova. Acest sistem, care va asigura monitorizarea întregului spațiu aerian al țării, va completa seria de măsuri întreprinse în scopul dotării, la standarde internaționale, a Armatei Naționale”, a spus Anatolie Nosatîi.

Achiziționarea sistemului de supraveghere aeriană vine în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și modernizării Armatei Naționale.

img23010330

img23010330

img23010330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!