ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală se înregistrează o creștere a cazurilor medii și grave de COVID-19

11:31 | 26.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. În capitală se înregistrează o sporire a cazurilor medii și grave de COVID-19. Totodată, se atestă o creștere cu 50% a infecțiilor virale în rândul copiilor. Informațiile au fost prezentate astăzi de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, două secții de la spitalul „Toma Ciorbă” sunt cu pacienți care suferă de COVID-19.

„Azi dimineață a fost internat ultimul pacient și suntem nevoiți să reactivăm secția de COVID-19 de la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. Săptămâna trecută s-a atestat o creștere a cazurilor COVID-19, în special a celor medii sau grave”, a afirmat Vladimir Bolocan.

Totodată, acesta a subliniat că numărul cazurilor de pneumonie la copii s-a majorat cu 18%.

De asemenea, autoritățile municipale au îndemnat cetățenii să se adreseze la medic pentru a se vaccina împotriva gripei.

img23010442

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!