ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful unei direcții a INSP a fost reținut pentru contrabandă cu țigări și alcool etilic

11:30 | 03.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Șeful unei direcții din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a fost reținut, iar la domiciliul acestuia urmează a fi efectuate percheziții. Acțiunile de urmările penală se desfășoară în cazul contrabandei cu țigări și alcool etilic de la Vulcănești, informează MOLDPRES.

Tot pe acest caz, a fost reținut anterior un fost șef de direcție al Inspectoratului Național de Investigații de la sud și un actual inspector INSP. Atunci, oamenii legii au realizat o captură de aproape două milioane de țigări și circa jumătate de tonă de alcool etilic.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, grupul infracțional aducea alcool prin contrabandă în R. Moldova, pe care ulterior îl depozita, îmbutelia și îl transporta prin linia verde a frontierei de stat în Ucraina, în majoritatea cazurilor prin sudul țării. Totodată, grupul criminal era specializat și în contrabandă cu țigări din R. Moldova în Ucraina și România.

Documentarea a avut loc la indicația conducerii Inspectoratului General al Poliției.

img24000037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!