ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USAID oferă asistență fermierilor moldoveni la implementarea standardelor internaționale

11:59 | 11.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Proiectul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR), lansează un apel pentru solicitări de asistență tehnică (servicii de consultanță și instruire) pentru susținerea implementării cerințelor standardelor internaționale, care contribuie la facilitarea exporturilor de produse horticole în stare proaspătă, transmite MOLDPRES.

Apelul a fost lansat pe 10 ianuarie şi se va încheia pe 31 ianuarie curent. Urmare acestui apel, vor fi selectați 25 producători sau grupuri de producători agricoli care vor beneficia de asistență.

„PCRR va acoperi costurile serviciilor de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor standardelor internaționale, iar solicitanții selectați vor acoperi costurile serviciilor de audit și certificare”, indică USAID.

Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală oferă asistență producătorilor și exportatorilor de produse horticole la implementarea standardelor internaționale GLOBALG.A.P., GRASP, SMETA, IFS etc.

img24000158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!