ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activități dedicate Zilei Naționale a Culturii vor avea loc în toată țara

15:23 | 12.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Ziua Națională a Culturii este marcată în Republica Moldova pe 15 ianuarie, în semn de omagiu pentru marele poet Mihai Eminescu, născut la această dată, informează MOLDPRES.

Cu acest prilej, Ministerul Culturii invită publicul la o serie de evenimente ce au ca scop promovarea culturii și a valorilor autentice. Acțiunile sunt organizate de către instituțiile din subordinea ministerului, dar și în colaborare cu autoritățile publice locale din raioane, iar unele dintre ele se vor desfășura deja în acest weekend.

Potrivit Ministerului Culturii, programul cuprinde mai multe acțiuni: spectacole, recitaluri de poezie, expoziții, proiecții de film etc. Manifestările vor începe cu depuneri de flori la busturile lui Eminescu - în capitală, pe Aleea Clasicilor, dar și în mai multe localități din țară.

Luni, 15 ianuarie, începând cu ora 16.00, la Palatul Republicii se va desfășura ceremonia de înmânare a Premiilor în domeniul Culturii pentru anul 2023. Concursul este organizat, tradițional, de Ministerul Culturii și conține 15 nominalizări. Noutatea ediției curente este noua categorie, Diplomație culturală.

Pe lângă alte manifestări, la Biblioteca Națională va fi lansat „Calendarul Național 2024”, iar la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va fi inaugurată o expoziție de carte de Mihai Eminescu, vor avea loc discuții despre rolul culturii în societate și un Quiz, „Recunoaște personalitățile culturii naționale”.

Programul integral al evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Culturii 2024 poate fi accesat și pe site-ul Ministerului Culturii.

img24000184

img24000184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!