ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova participă la expoziția GreenWeek-2024 de la Berlin

09:05 | 19.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Delegația Republicii Moldova condusă de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), participă la expoziția GreenWeek-2024 (Săptămâna Verde), care se desfăşoară în perioada 18-21 ianuarie, la Berlin, Germania,  transmite MOLDPRES.

Cu o istorie de aproape 100 de ani, evenimentul este considerat un epicentru al schimburilor de idei și de experiențe între miniștrii din întreaga lume. Aici se consolidează parteneriate și se creează noi punți de colaborare pe dimensiunea agricolă.

Preocuparea principală a factorilor de decizie este să identifice soluții inovatoare pentru provocările din sectorul agricol.

”Pentru Republica Moldova, expoziția este o platformă strategică, prin prezența producătorilor autohtoni arătăm potențialul țării noastre întregii comunității internaționale. Aici vom folosi orice oportunitate ca să consolidăm relațiile economice și comerciale cu alte state, mai ales că, în ultimii ani, Republica Moldova înregistrează progrese semnificative în adoptarea și implementarea standardelor și regulamentelor UE în domeniul agricol. Iar aceste progrese confirmă că Republica Moldova poate fi un partener serios și de încredere pe scena globală”, a estimat Vladimir Bolea pe platforma GreenWeek.

GreenWeek este un eveniment european cu o istorie de peste 100 de ani. În 2024, Moldova în premieră are o platformă expozițională de 100 m2, unde își prezintă produsele nouă producători locali.

img24000345

img24000345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!