ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: 19 partide politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară

09:37 | 19.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 19 partide politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul doi al anului 2023, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), pentru prezentarea tardivă sau neprezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară, Comisia a inițiat 19 procese contravenționale în privința formațiunilor care nu s-au conformat prevederilor legale. În conformitate cu prevederile Codului contravențional, acestea riscă sancțiuni sub formă de avertisment sau amendă de la 120 la 400 de unități convenționale (6 mii – 20 mii de lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau persoanei juridice.

Totodată, din cele 61 de partide politice 42 au depus în termen raportul privind gestiunea financiară pentru semestrul doi al anului 2023.

Partidele politice urmau să prezinte rapoartele până la 15 ianuarie curent. Conform legislației electorale, rapoartele privind finanțarea partidelor politice se prezintă utilizând obligatoriu metode automatizate de raportare electronică, prin subsistemul informatic „Control financiar”, iar la solicitarea CEC și pe suport de hârtie.

img24000347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!