ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Recensământul populației și al locuințelor din Republica Moldova va începe pe 8 aprilie 2024

12:23 | 31.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. În perioada 8 aprilie - 7 iulie curent, Biroul Național de Statistică va desfășura recensământul populației și al locuințelor din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului. 

Datele despre persoane și locuințele acestora vor fi colectate în mod direct, prin intervievare, dar și indirect – din sursele datelor administrative sau private. 

Informațiile colectate la recensământ vor fi folosite inclusiv pentru calculul numărului populației rezidente a Republicii Moldova, precum și pentru constituirea bazei de sondaj pentru cercetări statistice în gospodăriile populației.

img24000655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!