ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul a alocat 50 mln de lei în sprijinul agricultorilor afectați de intemperiile din vara anului 2023

13:15 | 01.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Producătorii agricoli a căror recoltă de porumb a fost afectată de secetă în proporție de 60% și mai mult, în vara anului 2023, vor beneficia de sprijin financiar, în vederea compensării parțiale a prejudiciilor. În acest scop, din Fondul de intervenție este alocată suma de 50 milioane lei (2,5 mln de euro). Decizia a fost adoptată ieri, în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), transmite MOLDPRES.

Sprijinul financiar va fi acordat și agricultorilor din raionul Edineț, care au înregistrat pagube în livezi, în urma furtunilor și grindinei din luna iulie.

„Ambele categorii de agricultori dețin acte de constatare a pagubelor. Cererea de acordare a sprijinului financiar, împreună cu documentele în original, însoțite de copii, se vor depune de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia la subdiviziunile AIPA din raza teritorială în care își desfășoară activitatea solicitantul de ajutor financiar. Resursele financiare vor fi acordate solicitanților sub formă de plată directă per ha”, indică Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare,.

Inițiativa aparține Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, fiind anunțată pe 16 ianuarie curent și susținută de Guvern.

img24000701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!