ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNS a primit echipamente digitale pentru desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor

13:54 | 06.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Biroul Național de Statistică (BNS) a primit un lot de echipamente digitale, ce include 3 000 de tablete și accesorii care vor fi utilizate la desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor (RPL) din 2024, transmite MOLDPRES.

Director general al BNS, Oleg Cara, a declarat că recensământul din anul 2024 va include o serie de elemente noi, realizate în premieră. „Ne referim la faptul că modul de culegere a informației va fi bazat pe dispozitive electronice, chestionarele vor fi completate electronic. Astfel, va fi asigurată rapiditate în colectarea datelor, o înaltă calitate a acestora și securitatea informațiilor obținute”, a spus Oleg Cara.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a explicat beneficiile utilizări echipamentelor digitale în desfășurarea recensământului. „Tabletele vor îndeplini un rol crucial în digitalizarea BNS. Aceste echipamente vor permite modernizarea proceselor de colectare și analiză a datelor, vor spori eficiența, siguranța și confortul procesului de recensământ. Utilizarea tabletelor va contribui la sporirea nivelului de încredere a publicului în sistemul statistic, va asigura confidențialitatea și acuratețea colectării datelor. Cetățenii vor fi mai încrezători că datele recensământului sunt exacte și că acestea sunt utilizate într-un mod responsabil și transparent”, a remarcat Ambasadorul.

Reprezentanta adjunctă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova, Natalia Plugaru, a afirmat că utilizarea tehnologiilor digitale înseamnă un proces de colectare a datelor mai eficient și mai rapid, iar informațiile obținute vor fi mai calitative.

Recensământul Populației și Locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie - 7 iulie 2024, fiind cel mai complex exercițiu statistic național. BNS beneficiază de asistență pentru pregătirea și desfășurarea RPL 2024 în cadrul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

img24000831

img24000831

img24000831

img24000831

img24000831

img24000831

img24000831

img24000831

img24000831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!