ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reparaţia podului pe drumul ce leagă două puncte de frontieră cu Ucraina este aproape de finalizare

14:11 | 09.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Până la sfârșitul lunii martie curent, vor fi finalizate lucrările de reparație a podului poziționat pe drumul expres M5 Frontiera cu Ucraina–Criva–Bălți–Chișinău–Tiraspol–frontiera cu Ucraina, km 264,790, transmite MOLDPRES cu referire la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit ASD, progresul fizic al execuției lucrărilor a ajuns la 80 %. „Lucrările care se desfășoară în șantier, pentru moment constau în consolidarea sferturilor de con cu pereu din beton monolit; pregătirea prin sablare și tencuire a suprafețelor de beton pentru hidrofobizarea lor. Termenul de finalizare a lucrărilor - sfârșitul lunii martie 2024”, precizează sursa citată.

Acest pod face parte din cel mai important și complex nod rutier amplasat lângă orașul Cricova, municipiul Chișinău și asigură traversarea denivelată a bretelei de acces R6-M1 și a drumului expres M1 Frontiera cu România-Leușeni-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina.

img24000921

img24000921

img24000921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!