ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivi din R.Moldova au obținut două medalii la Grand Prix-ul IBSA de para-judo

15:39 | 19.02.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Sportivi din Republica Moldova au obținut două medalii la primul turneu IBSA Grand Prix de para-judo al anului, desfășurat la Heidelberg, Germania, transmite MOLDPRES. 

Țara noastră a fost reprezentată la competiție de patru sportivi. Ion Basoc a obținut o medalie de argint, iar Oleg Crețul a câștigat bronzul. Ina Cernei și Nicolae Bondarev au pierdut primele dueluri și nu au mai putut continua lupta pentru medalii.

Rezultatele obținute la turneele Grand Prix joacă un rol important în calificarea pentru Jocurile Paralimpice din 2024 de la Paris. Punctele obținute de concurenți la aceste turnee îi vor califica pe sportivii cel mai bine clasați pentru a participa la Jocurile Paralimpice. Oleg Crețul și Ion Basoc se află în prezent pe locul al doilea în clasamentul mondial în categoriile de greutate respective.

Următorul turneu Grand Prix va avea loc în luna aprilie, în Antalya, Turcia.

img24001195

img24001195

img24001195

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!