ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, cetățenii vor plăti mai puțin pentru gaz. Decizia ANRE de micșorare a tarifului a fost publicată în Monitorul Oficial

07:59 | 23.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. De astăzi, cetățenii vor achita mai puțin pentru gazul consumat. Noile prețuri au intrat în vigoare după ce în Monitorul Oficial a fost publicată decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de micșorare a tarifelor, transmite MOLDPRES.

Astfel, consumatorii casnici vor achita un tarif de 13 lei și 39 de bani (fără TVA) pentru un metru cub de gaze, cu 3,3 lei mai puțin mai puțin decât a fost până în prezent.

Decizia de micșorare a tarifului a fost luată de ANRE miercuri, 21 februarie. Instituția a constatat „existența unor factori obiectivi ce condiționează revizuirea prețului, prioritară fiind reducerea costului mediu anual de procurare a gazului”.

Ultima modificare a tarifelor la gazele naturale a fost făcută în luna iunie 2023, atunci când prețurile au scăzut cu circa 38 la sută, sau cu aproximativ 11 lei. 

img24001323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!