ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNA desfășoară percheziții la Regia Transport Electric din Chișinău

14:03 | 23.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. CNA desfășoară astăzi percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice. Sunt vizate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef din cadrul Regiei Transport Electric din Chișinău (RTEC) și a unor agenți economici, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, perchezițiile au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul RTEC. Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.

Conform materialelor urmăririi penale, persoane publice din cadrul RTEC ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile întreprinderii. Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate.

La moment, sunt investigate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef al RTEC, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit.

img24001347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!