ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

21 de medicamente noi vor apărea în farmaciile din țară

10:38 | 26.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 43 de produse medicamentoase, dintre care 21 primar (medicamente noi) și 22 repetat, comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, printre medicamentele autorizate primar se numără: Docetaxel - utilizat pentru tratamentul cancerului și Levest - medicament anti epileptic.

Printre cele autorizate repetat se regăsesc produse farmaceutice precum: Zelboraf - medicament anticanceros și Fosfomed – un antibiotic pentru adulți și persoane tinere, care se administrează într-o singură doză, în caz de infecții acute ale tractului urinar necomplicat (cistite).

img24001385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!