ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a transmis un nou lot de ajutor umanitar Ucrainei

09:50 | 27.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar în valoare totală de 5 milioane lei (circa 250 mii de euro). Cinci autocamioane, cu o încărcătură de peste 75 tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), lotul include bunuri din domeniile energetic și medical, precum sisteme pentru transfuzia sângelui și dezinfectanți. La fel, au fost transmise alimente sub formă de conserve, necesare pentru oamenii aflați în dificultate.

„MAI beneficiază de peste 100 mii de lei pentru cheltuieli de transport, bani acordați din fondul de rezervă al Guvernului. Executivul a decis acordarea ajutorului umanitar după ce, în 15 noiembrie 2023, Ministerul Afacerilor Externe a primit o listă cu bunuri necesare din partea autorităților din Ucraina”, a precizat MAI.

Ajutoare similare au fost acordate statului vecin și pe parcursul anului trecut.

img24001406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!