ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Tudor Mușatescu a avut loc la Chișinău

15:16 | 04.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Satiricus” I.L. Caragiale din Chișinău a avut loc sâmbătă și duminică, 2 și 3 martie, premiera spectacolului „…Escu” de Tudor Mușatescu, o coproducție a instituției-gazdă și a Teatrului „Stela Popescu” din București, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Alexandru Grecu, directorul instituției a menționat că această colaborare, deja tradițională, evidențiază consolidarea în timp a unei conexiuni culturale între cele două capitale, oferind publicului o experiență teatrală memorabilă.

„Un aspect notabil al colaborării este schimbul de spectacole și regizori între cele două teatre, fapt care a condus la o distribuție mixtă în cadrul spectacolului „…Escu”. Actorii de pe ambele maluri ale Prutului aduc pe scenă un amalgam de talent și măiestrie, constituind un câștig comun atât pentru teatre, cât și pentru actori. Este vorba de un proiect de lungă durată. În cadrul acestuia sunt antrenați 15 actori din Chișinău și 15 - din București, lucrători de scenă - în total, peste 40 de persoane”, a precizat Alexandru Grecu.

Potrivit organizatorilor, regizat de Alexandru Grecu și Cristian Șofron, spectacolul este o reprezentație remarcabilă, evidențiind entuziasmul actorilor și efortul lor intens în timpul repetițiilor. În acest spectacol  rolul central este jucat de cunoscutul actor român Pavel Bartoș. Piesa de teatru explorează satiric cercurile politice din Bucureștiul interbelic, ilustrând tembelismul, mitocănia, corupția și politicianismul găunos. Personajul principal, Decebal Necșulescu, satirizează traseismul politic, reflectând un peisaj în care soarta țării pare să fie negociată ca o marfă pe o tarabă.

Pe 28-29 și 31 martie spectacolul va fi jucat la București.

img24001576

img24001576

img24001576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!