ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada României în Republica Moldova a participat la campania de împădurire

15:50 | 10.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Ambasada României în Republica Moldova a participat astăzi la lucrări de plantare de copaci, în cadrul Campaniei naţionale de împădurire, transmite MOLDPRES.

„Și în acest an Ambasada României în Republica Moldova s-a alăturat cu bucurie colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova în Campania de împădurire desfășurată în satul Mana, raionul Orhei. Puieți de tei și frasin au fost plantați astăzi cu mult suflet și entuziasm de voluntarii care au dat startul Campaniei de împădurire Primăvara 2024”, indică un comunicat al misiunii dimplomatice.

Săptămâna trecută, Președintele Maia Sandu a anunţat că din 10 martie începe campania de împădurire din această primăvară. „Ne-am propus să plantăm peste 13 milioane de puieți și să îngrijim plantațiile făcute anul trecut, când am reușit împreună să regenerăm pădure pe 7 mii de hectare”, a precizat şefa statului. 

Maia Sandu îndeamnă cetățenii ca și în acest an să continue acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire. „Generația pădurii poate să aducă schimbarea în țara noastră și să combată efectele crizei climatice. O țară verde înseamnă un mediu curat și o societate sănătoasă”, a rezumat preşedintele.

 

img24001695

img24001695

img24001695

img24001695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!