ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va împrumuta de la BERD 150 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor

11:32 | 13.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi Republicii Moldova un credit de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a două tronsoane de drum. Proiectul de lege care prevede ratificarea unui Acord de împrumut în acest sens a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Cele 150 de milioane de euro acoperă jumătate din suma necesară implementării Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Moldova. Restul banilor vor fi oferiți de Banca Europeană de Investiții.

În rezultat, va fi reabilitat al doilea sector al centurii orașului Chișinău. Drumul, care are o lungime de șapte kilometri, va fi extins la patru benzi de circulație. De asemenea, va fi modernizat și drumul care face legătura dintre frontiera cu România, Leușeni, Chișinău, Dubăsari și frontiera cu Ucraina. Acesta are o lungime de 85 de kilometri.

img24001772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!