ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tatiana Șevciuc va fi propusă pentru funcția de președinte a Curții de Conturi

15:20 | 15.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Tatiana Șevciuc va fi propusă Parlamentului pentru funcția de președinte a Curții de Conturi. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia parlamentară de control al finanțelor publice, informează MOLDPRES.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma organizării unui concurs public. În total, la concurs au fost depuse trei dosare, însă unul era incomplet. Astfel, la proba interviului au fost admise două persoane, iar Tatiana Șevciuc a obținut cel mai mare punctaj.

Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține experiență în domeniul de finanțe publice. În anul 2022, aceasta a fost numită de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi.

Conform legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

img24001856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!