ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi recunoscute în Italia

12:14 | 20.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în Italia. Acest lucru va fi posibil după ce Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului cu Guvernul Republicii Italiene pentru recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere în scopul conversiunii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere emise de Republica Moldova și Republica Italiană va duce la facilitarea traficului rutier. 

Acordul va consolida relațiile de cooperare între cele două țări în domeniul recunoașterii reciproce a permiselor de conducere și va facilita conversia acestora pentru titularii care își stabilesc reședința pe teritoriul celeilalte părți, fără a susține examene teoretice și practice, cu excepția unor situații speciale.

Prevederile proiectului aprobat de Guvern stabilesc componența delegației oficiale care va iniția și conduce tratativele între cele două părți în vederea încheierii Acordului.

Anterior, Republica Moldova a semnat Acorduri similare și cu alte state, inclusiv Turcia, Israel.

img24001978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!