ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi cetățenii vor plăti mai puțin pentru lumină și căldură

07:39 | 21.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. De astăzi, cetățenii vor achita mai puțin pentru energia electrică și cea termică. Noile prețuri au intrat în vigoare astăzi, după ce deciziile respective, aprobate marți de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit deciziei ANRE privind noile tarife la energia electrică, consumatorii casnici din centrul și sudul țării vor achita 2 lei și 34 de bani pentru un kWh, cu 5 bani mai puțin decât anterior. În același timp, tariful pentru consumatorii din nordul țării va fi de 2 lei și 84 de bani pentru un kWh, cu patru bani mai mic față de cel precedent.

Cetățenii vor achita mai puțin și pentru căldură. Astfel, locuitorii capitalei, deserviți de Termoelectrica vor achita 2138 de lei pentru o gigacalorie (fără TVA), cu 636 de lei mai puțin decât până în prezent. Totodată, consumatorii din Bălți, deserviți de CET-Nord, vor achita 2 245 de lei pentru o gigacalorie (fără TVA), cu 970 de lei mai puțin decât până acum.

 

img24002007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!