ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O platformă digitală va moderniza sectorul agricol din R. Moldova

11:40 | 22.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova a început să implementeze inițiative inovatoare, în contextul procesului de modernizare și integrare a tehnologiilor digitale în agricultură, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Un exemplu este și platforma AGRODAT.MD, dezvoltată de agronomul Sergiu Smocinschi, pe care a explorat-o  secretarul de stat al MAIA, Andrian Digolean. Oficialul a menționat că aici agricultorii pot descoperi hărți ale temperaturii solului și precipitațiilor, având posibilitatea să acceseze recomandări personalizate de semănat și actualități agricole.

„Îndemn agricultorii să descopere viitorul domeniu prin intermediul platformei AGRODAT.MD, pentru că îi poate ajuta să gestioneze ferma și culturile agricole într-un mod eficient și informat”, rezumă Andrian Digolean.

Lansarea platformei AGRODAT.MD a fost posibilă cu suportul proiectului „Tehnologiile Viitorului” (FTA), lansat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 

 

img24002044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!