ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM: Prima de asigurare în sumă fixă poate fi achitată online și în zilele de odihnă

12:46 | 29.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a anunțat că cetățenii care se asigură în mod individual vor putea achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală și în zilele de odihnă, pe 30 și 31 martie, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pentru a veni în întâmpinarea persoanelor și a le acorda suport informațional, a fost prelungit graficul de lucru și al Serviciului telefonic Info CNAM. Astfel, persoanele care vor avea întrebări cu referire la achitarea primei de asigurare vor putea apela Info CNAM – 0 800 99999 și în zilele de 30 și 31 martie, între orele 8:00 și 17:00.

De asemenea, în ziua de sâmbătă 30 martie, în intervalul 8.00-13.00, vor activa și subdiviziunile de relaţii cu beneficiarii din cadrul agenţiilor teritoriale ale companiei, inclusiv reprezentanții în fiecare raion, pentru a ghida și ajuta persoanele să achite prima de asigurare.

CNAM reiterează că 31 martie este ultima zi în care prima de asigurare medicală obligatorie poate fi achitată cu facilități. Astfel, cetățenii care se asigură de sine stătător plătesc de la 1014 lei până la 4056 lei, în funcție de categoria din care fac parte.

img24002246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!