ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului va avea un nou director

12:06 | 02.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Vadim Codreanu a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de director al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), transmite MOLDPRES.

Vadim Codreanu este absolvent al Academiei de Studii Economice, urmând în prezent un program de studii la Universitatea Central Europeană din Viena, Austria, cu specializare în Management Executiv Global, pe care urmează să-l finalizeze în vara acestui an.

De asemenea, Vadim Codreanu este expert în gestionarea și dezvoltarea afacerilor, cu o experiență vastă în sectorul public și privat. În ultimii doi ani, a ocupat poziția de director de proiecte la Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. Pe lângă aceasta, a furnizat servicii de consultanță ca expert în inovații.

De-a lungul carierei sale, a fost expert senior în proiecte finanțate de Uniunea Europeană și alte organizații internaționale, inclusiv Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Printre realizările sale se numără elaborarea conceptului unui parc științific și de inovații în agricultură în Republica Moldova, a precizat ODA.

Totodată, Vadim Codreanu a fost trainer al Asociației Camerelor Europene de Comerț și Industrie (Eurochambres) sprijinind 32 de companii moldovenești în accesarea piețelor Uniunii Europene.

Funcția de director al ODA a rămas vacantă la sfârșitul anului trecut, după ce Dumitru Pîntea a demisionat. Ulterior, a fost organizat un concurs public pentru selectarea unui nou șef al instituției. 

img24002328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!