ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unii deținători de terenuri agricole vor fi scutiți de obligația achitării primei de asigurare medicală

14:56 | 03.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Persoanele deținătoare de terenuri agricole, care se află peste hotarele țării pentru o perioadă mai mare de 183 de zile în cursul unui an, vor fi scutite de obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, potrivit unei decizii aprobate astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Conform proiectului de lege, proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosință pe bază de contract, care fac dovada aflării peste hotarele R. Moldova pe o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar, nu vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă.

Modificările au fost inițiate ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor din diasporă.

img24002372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!