ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Giacomo Puccini va avea loc la Opera Națională

19:05 | 03.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" va prezenta joi, 4 aprilie, începând cu ora 18.00,  spectacolul ”Turandot”,  operă în trei acte de Giacomo Puccini, după piesa omonimă de Carlo Gozzi. ”Turandot” este una dintre cele mai grandioase și apreciate opere din repertoriul universal, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul aniversării Centenarului Puccini, care omagiază 100 de ani de la trecerea în neființă a compozitorului italian, Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" își propune să aducă un omagiu acestui titan al muzicii clasice prin prezentarea operei "Turandot", dar și alte opere din palmaresul compozitorului. Spectacolul este nu doar un tribut adus marelui artist, ci și o ocazie de a experimenta una dintre cele mai vibrante și emoționante opere, cunoscută pentru profundele sale teme de dragoste, sacrificiu și eliberare.

Povestea operei se concentrează pe personajul feminin principal, Turandot, o prințesă chinezească care impune un joc de întrebări și răspunsuri tuturor celor care îndrăznesc să o cucerească. Printre aceștia se numără și Calaf, un prinț străin care, atras de frumusețea și misterul Turandot, își asumă riscul de a-i răspunde la întrebări. Muzica operei "Turandot" este impresionantă, plină de pasiune și dramatism, cu momente vocal-simfonice deosebite. De asemenea, decorurile spectaculoase și costumele specifice creează o atmosferă deosebită și îi transportă pe spectatori în lumea magică a operei. Dirijor – Nicolae Dohotaru,  regizor – Eugen Platon,  regizor coordonator – Rodica Picireanu.

În aceeași zi,  la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” readuce în scenă spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu, iar  la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca, o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine.

img24002374

img24002374

img24002374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!