ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În primele trei luni ale anului, s-au înregistrat opt accidente cu implicarea trotinetelor electrice

15:44 | 04.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. În primele 3 luni ale anului, s-au produs opt accidente rutiere cu implicarea trotinetelor, în urma cărora șapte persoane au suferit traumatisme, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a recomandat conducătorilor de trotinete electrice să poarte echipament de protecție și vestă cu elemente reflectorizante.

„Polițiștii îndeamnă conducătorii să circule cu viteză redusă și să evite deplasarea printre mașini. Totodată, oamenii legii recomandă persoanelor să nu urce câte doi pe aceeași trotinetă, la traversarea străzii să coboare de pe trotinetă și să meargă doar la trecerea de pietoni, conducând trotineta de ghidon”, a spus Natalia Golovco.

De asemenea, conducătorii trotinetelor electrice sunt îndemnați să fie atenți la pietoni, în special la copii și persoanele în etate.

img24002405

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!