ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor au promovat evaluarea

12:38 | 19.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Doi candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au promovat evaluarea externă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Vetting, judecătorul de la Judecătoria Chișinău, Petru Păun, și judecătorul de la Judecătoria Criuleni, Adrian Cerbu, întrunesc criteriile de integritate financiară și etică prevăzute de lege.

Candidații la CSM și în Colegiile CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, sunt evaluați de Comisia Vetting, așa cum stabilește Legea 252/2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși de CSM Comisiei Vetting pentru evaluare. O candidată s-a retras. Din cei 12 candidați rămași în concurs, patru au promovat evaluarea.

img24002881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!