ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNS: După două săptămâni de proces, au fost recenzate 445 de mii de locuințe și 640 de mii de persoane

10:26 | 23.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Biroul Național de Statistică (BNS) anunţă că, la finele celei de-a doua săptămâni de recenzare (8-21 aprilie), în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (RPL) au fost recenzate circa 445 de mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 640 de mii de persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit BNS, numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită.

Începând de luni, 8 aprilie până pe 7 iulie curent, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., precum și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a.

Pentru prima data în istoria recensământului din Republica Moldova, recenzorii vor fi dotați cu tablete și vor fi utilizate tehnologii informaționale moderne pentru a colecta datele de recensământ. Colectarea datelor în format digital va asigura reducerea perioadei de prelucrare și diseminare a datelor, o protecție înaltă a datelor personale și o transmitere eficientă și sigură a acestora.

Recensământul este realizat cu mijloacele financiare alocate de la bugetul de stat, precum și cu suportul financiar și tehnic important oferit de Uniunea Europeană, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, alte agenții ONU, Guvernele Elveției, Indiei, României, care acordă susținere generoasă pentru recensământ.

Acesta este cel de-al 3-lea recensământ de la declararea independenței Republicii Moldova.

img24002954

img24002954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!