ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va avea un nou ambasador în Elveția

11:48 | 24.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Vladimir Cuc va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al țării noastre pe lângă Oficiul ONU la Geneva. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat candidatura acestuia, comunică MOLDPRES.

Cuc este licențiat în relații internaționale și are diplomă de master în același domeniu. Și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe în 2004, unde a activat în mai multe subdiviziuni și a fost responsabil de diverse domenii: cooperarea cu OSCE, dialogul politic UE – Republica Moldova, Parteneriatul Estic. Din anul 2021 până în prezent, este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

img24002997

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!