ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un specialist din România va analiza legislaţia UE, transpusă în R. Moldova în domeniul siguranţei alimentelor

15:01 | 21.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) va colabora pe durata săptămânii curente cu Ramona Clep, șefă a Serviciului Igienă în cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România, care va analiza legislaţia Uniunii Europene, transpusă în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„MAIA este dedicat să asigure siguranța alimentară la cele mai înalte niveluri, aducând Moldova mai aproape de normele UE. Ramona Clep va analiza legislația UE transpusă în Republica Moldova, identificând domeniile care necesită ajustări și îmbunătățiri. De asemenea, va contribui la procesul de screening bilateral Republica Moldova-UE, asigurând conformitatea legislației noastre cu cerințele europene”, indică ministerul de resort.

„Ne apropiem tot mai mult de integrarea în Uniunea Europeană, consolidând un sistem alimentar mai sigur și mai sănătos pentru toți cetățenii noștri”, rezumă MAIA.

img24003738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!