ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a semnat un Parteneriat de Securitate și Apărare cu UE

16:55 | 21.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Un Parteneriat de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost semnat astăzi la Bruxelles. Documentul a fost semnat de Prim-ministrul Dorin Recean și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, comunică MOLDPRES.

Republica Moldova este prima țară care beneficiază de un astfel de parteneriat cu Uniunea Europeană.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a salutat semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, calificând evenimentul ca „unul dintre pașii importanți în contextul angajamentului țării noastre de aderare la UE”.

“Vom continua eforturile noastre în această direcție, astfel încât Republica Moldova să devină o țară mai prosperă și mai rezistentă la provocările actuale”, a opinat Nosatîi.

În contextul semnării documentului, Premierul Dorin Recean a menționat că astfel va fi sporită alinierea țării noastre la Politica Externă și de Securitate Comună a UE, va fi consolidată asistența pentru sectorul apărării prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, iar Republica Moldova va contribui mai activ la pacea și securitatea europeană.

 

img24003751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!