ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a discutat cu președinta Seimas-ului Lituaniei

17:22 | 28.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Vilnius, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu președinta Seimas-ului Lituaniei, Viktorija Čmilytė-Nielsen, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe. 

Oficialii au discutat despre agenda de reforme pe care o implementează autoritățile de la Chișinău pentru a moderniza Republica Moldova, progresul în domeniul integrării europene, precum și pașii pe care îi întreprindem pentru a depăși provocările existente.

„Am mulțumit președintei Seimas-ului și liderilor Comitetelor parlamentare pentru că susțin Republica Moldova în procesul de începere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Președinta Seimas-ului Lituaniei, a salutat progresele obținute de către Republica Moldova și a reiterat sprijinul Lituaniei pentru parcursul european al țării noastre.

Prezenți la întâlnire, președinții Comitetelor parlamentare pentru afaceri externe și economie, Žygimantas Pavilionis și Kazys Starkevičius, au menționat că sunt disponibili să colaboreze pe cât se poate de intens cu legislativul de la Chișinău.

„Mă bucură faptul că, parlamentul Republicii Moldova are o bună cooperare cu legislativul lituanian și organizează reuniuni regulate la Vilnius și Chișinău. Diplomația parlamentară activă are un rol important în promovarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Lituania”, a declarat oficialul moldovean.

img24003966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!