ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul de șomeri care beneficiază de ajutor social a fost redus de 10 ori

13:35 | 10.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Timp de un an, numărul de șomeri care beneficiază de ajutor social s-a redus de 10 ori. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, informează MOLDPRES.

Astfel, în luna mai, numărul de șomeri care primesc ajutor social a fost de 1 479 de persoane, comparativ cu 11 660 persoane în aprilie anul trecut. Totodată, în primele cinci luni ale acestui an, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au fost angajați 3 117 șomeri. În luna mai curent, 1 431 de persoane au fost ajutate să-și găsească un loc de muncă.

„Sunt mândru de rezultatele ANOFM. Vedem că reforma agenției dă roade și avem realizări palpabile. Vom munci în continuare pentru a ajuta cât mai mulți cetățeni în căutarea unui loc de muncă să fie plasați în câmpul muncii”, a subliniat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Astfel, ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Mai multe informații pot fi obținute la numărul Centrului de apel al ANOFM – numărul 0 8000 1000 sau pe portalul www.angajat.md.

În anul 2023, 11 062 de persoane au fost ajutate de ANOFM să-și găsească un loc de muncă. În anul 2024, obiectivul instituției este acordarea suportului la angajare pentru 18 000 de persoane.

img24004328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!