ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai muți pacienți vor beneficia de operații gratuite: CNAM va majora numărul de intervenții acoperite de polița medicală

10:45 | 22.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat că va procura un număr suplimentar de operații în cadrul a două programe speciale. Este vorba despre protezarea aparatului locomotor și tratamentul intervențional în accidentul vascular cerebral ischemic acut, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, CNAM va aloca în timpul apropiat aproape patru milioane de lei pentru încă 61 de operații de protezare a aparatului locomotor, în timp ce peste șapte milioane de lei vor fi direcționați pentru alte 70 de intervenții în cazul accidentului vascular cerebral ischemic acut, inclusiv pentru consumabilele costisitoare achitate suplimentar plății per caz tratat.

Pentru contractarea suplimentară, CNAM urmează să încheie acorduri adiționale.

img24004666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!