ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului

12:10 | 24.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție, comunică MOLDPRES.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al Serviciului Vamal și Secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Secretarul general se numește în funcție de Președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Tamara Gheorghița, care a ocupat funcția de Secretar general în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va fi Secretar general adjunct al Parlamentului.

img24004700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!