ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu președinta Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou

16:25 | 02.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale în domenii, precum economia, sănătatea, cultura, energia și protecția socială au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președinta Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Oficialii au mai vorbit despre începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și importanța sprijinului statelor membre ale blocului comunitar. 

„Susținerea pe care am primit-o până acum ne motivează să continuăm reformele pe care le implementăm acasă, în beneficiul cetățenilor noștri, și să contribuim la pacea și securitatea regiunii”, a precizat șeful Executivului. 

Totodată, premierul Dorin Recean și șefa statului elen au discutat despre realizarea proiectelor comune, avantajoase pentru cetățenii din ambele țări, și extinderea relațiilor bilaterale. 

În prezent, Republica Moldova și Republica Elenă au semnate 27 de tratate internaționale care reglementează următoarele domenii: servicii aeriene, cooperarea economică, tehnologică și științifică, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, aspectele consulare, securitatea socială, evitarea dublei impuneri, cooperarea în domeniul culturii, educației, administrația vamală, turismul și readmisia.

 

img24004966

img24004966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!