ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a discutat cu oamenii din satul Chetrosu și cu autoritățile locale din raionul Drochia

17:46 | 02.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a vizitat astăzi unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a orașului Drochia și a avut o întrevedere cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale din raion, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a apreciat că orașul va avea un parc amenajat, mai multe terenuri de joacă, terenuri de sport și o pistă de alergare. Proiectul, în valoare de aproape 11 milioane de lei, este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțat de primărie. 

În cadrul întrevederii cu primarii și reprezentanții autorităților locale, președinta a accentuat obiectivul de modernizare a fiecărei localități și a subliniat rezultatele programului „Satul European”, care a ajuns deja în 18 localități din raion. S-au investit 60 de milioane de lei în 24 de proiecte - rețele de apă și canalizare, renovarea și dotarea școlilor și grădinițelor, iluminat stradal, dar și alte proiecte de infrastructură. „Cu implicarea administrației locale și cu sprijinul financiar al partenerilor europeni, Moldova se modernizează și crește condițiile de viață”, a precizat șefa statului. 

Tot astăzi, Maia Sandu a avut discuții și cu localnicii din satul Chetrosu, Drochia. „Am avut o întâlnire tare frumoasă cu oameni din localitate și din satele învecinate. Prin Programul Satul European, la Chetrosu s-a construit recent o rețea de 14 km de iluminat stradal și a fost renovată sala de concerte a Casei de Cultură. Cu sprijinul României, au fost făcute lucrări de renovare la cele două grădinițe din localitate. Chetrosu e o localitate plină de viață, cu oameni care cred că integrarea europeană înseamnă mai multă siguranță și mai multe posibilități de dezvoltare, inclusiv pentru localitatea lor”, a punctat șefa statului. 

img24004972

img24004972

img24004972

img24004972

img24004972

img24004972

img24004972

img24004972

img24004972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!