ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: Statul este pregătit să facă faţă tuturor scenariilor apocaliptice de destructurare a R. Moldova

07:41 | 04.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Ca şi în anii anteriori, vedem o escaladare a provocărilor hibride, or, instituţiile Republicii Moldova au făcut faţă acestor provocări. Am încrederea că şi în continuare vor face faţă şi toate scenariile apocaliptice vor fi prevenite, potrivit unei afirmaţii a prim-ministrului Dorin Recean, care a vorbit aseară la un post de televiziune despre scenariile Rusiei pentru a periclita alegerile prezidențiale din toamnă, inclusiv cu victime civile, transmite MOLDPRES.

„Evident, cu cât mai mult avansăm în procesul de integrare europeană şi de a construi Europa acasă, a construi o viaţă prosperă aici, la noi acasă, vom fi atacaţi cu intensitate mai mare. Tocmai de asta sunt depuse toate eforturile pentru a preîntâmpina aceste provocări, aşa cum am făcut-o şi în anii trecuţi. Suntem pregătiţi să prevenim toate aceste escaladări, care au scopul să aducă la fierberi sau lucruri care să afecteze populaţia Republicii Moldova”, a relevat Dorin Recean.

În altă ordine  de idei, şeful Cabinetului de miniştri a estimat că „astăzi, toată lumea care are probleme cu legea, toţi care trebuie să plătească pentru faptul că anterior au comis crime şi au furat din această ţară, toţi s-au mobilizat ca să lupte împotriva cetăţenilor Republicii Moldova şi să saboteze reforma justiţiei, lupta anticorupţie şi programul de a construi UE acasă”.

img24005023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!